Welkom
Nieuwsberichten
Biografie
Lespraktijk & Studio
Fotoalbum
Videoalbum
Discografie
Recensies
Locaties
Chasin' Fingers
Agenda
Archief 1990-2019
Archief 2020-2022
Contact
Gastenboek

L e s p r a k t i j k  &  S t u d i o  P a t r i c k  H o l l e e d e r  M u z i e k

DEZE PAGINA WORDT VANAF KALENDERJAAR 2023 NIET MEER GEACTUALISEERD.
ZIE HIERVOOR DAN DE WEBSITE WWW.PATRICKHOLLEEDERMUZIEK.NL
DUS OOK DE HIERONDER AANGEGEVEN LESPRIJZEN KUNNEN WELLICHT NIET MEER ACTUEEL ZIJN.

 


Aan het huis op de Karolingersweg 126 te Wijk bij Duurstede is sinds begin 2007 een speciale geluidsdichte ruimte gevestigd voor een Lespraktijk & Studio voor 
___Patrick Holleeder Muziek___ waar ook diverse audio- en videoproducties geproduceerd worden. Ook kan er door kleinere ensembles heerlijk gemusiceerd, gerepeteerd en opgenomen worden.
 

    De ruimte voor de lespraktijk en de Studio van ___Patrick Holleeder Muziek___ is begin 2012 voor een tweede keer flink verbouwd en vernieuwd!! Er zijn toen maar liefst 3 ondervloeren geplaatst en daarbovenop is er een splinternieuwe vloer gelegd. En de grootste spectaculaire verandering:
Deze studio heeft sindsdien de beschikking over een mooie Salonvleugel...!!

Deze verandering biedt heel veel nieuwe mogelijkheden zowel voor de lespraktijk als voor alle toekomstige
Studio-activiteiten van ___Patrick Holleeder Muziek___.

Vrij snel daarna is er in mei 2012 een hoogwaardig versterkerssysteem aangeschaft, de YAMAHA STAGEPAS 500 voor het optimaal beluisteren van alle opnames in deze studio en het perfect versterken van zang en individuele instrumenten.

In september 2017 heeft de kantoor- & regieruimte van de Studio een opfrisbeurt gehad met nieuwe meubels,
waardoor de studio nog praktischer en strakker is geworden. En er is LED-verlichting geplaatst voor het creëren van sfeer in alle mogelijke kleurcombinaties.

Eind mei 2018 is het ultieme topkeyboard YAMAHA GENOS toegevoegd aan het instrumentarium. De allerhoogste topklasse op het gebied van geluidskwaliteit! Een compleet nieuwe dimensie op het gebied van samples en studiomogelijkheden van een ongekend en nog niet geëvenaard niveau.

Deze muziekonderneming is inmiddels met al haar kennis en ervaring al meer dan 20 jaar actief binnen en buiten regio Utrecht
!

LESPRAKTIJK & STUDIO PATRICK HOLLEEDER MUZIEK  

   

 

LESPRAKTIJK & STUDIO PATRICK HOLLEEDER MUZIEK

 

Keyboardles krijgen op het topkeyboard YAMAHA GENOS?
Pianoles krijgen op een vleugel?? Kan dat allemaal???

 

Ja, dat is mogelijk bij
__Patrick Holleeder Muziek__ in Wijk bij Duurstede !!

 ___LESPRAKTIJK PATRICK HOLLEEDER
MUZIEK___  

Keyboardlessen bij Patrick Holleeder Muziek

Pianolessen Klassiek en Lichte Muziek bij Patrick Holleeder Muziek


Maandag (vanaf 15.30 uur tot de rest van de dag) zijn alle lestijden gereserveerd voor de
leerlingen die les krijgen via Muziekschool Olst-Wijhe.

Op woensdagmiddag (11.30-17.30u) is de tijd gereserveerd voor leerlingen die les krijgen via Bartiméus
(instelling voor slechtzienden en blinden), zowel op locatie Zeist als in Doorn.

Maandag (tot 14.30 uur), dinsdag t/m zondag (m.u.v. woensdagmiddag - zie hierboven-) is de praktijk dagelijks open voor alle andere overige muzieklessen op de resterende tijden, ongeacht locatie. De lestijden op deze dagen worden in onderling overleg vastgesteld.
Op het moment zijn nieuwe lessen op maandag en op zaterdag niet meer mogelijk. Deze dagen zijn volledig ingeroosterd.

 
♦ Er is een ruime keuze aan lesmogelijkheden, zowel qua lesduur als qua lesfrequentie.

Deze muzieklessen zijn voor alle leeftijden. Minimale leeftijd is doorgaans 7 à 8 jaar. Onder de 7 jaar wordt niet aangeraden, maar er zijn uitzonderingen hierop.

De lessen worden gegeven in deze Studio, voorzien van een (salon)vleugel van Samick, digitale piano van Technics, topkeyboard en workstation van YAMAHA en alle denkbare technische faciliteiten op muziekgebied (alles ten behoeve van de muziekles).

Pianolessen (zowel klassieke muziek als Lichte muziek, waaronder Easy-Listening, Rock, Ballads, Latin, Blues, Jazz- en Popmuziek etc.), keyboardlessen, bandcoaching, ensemblerepetities & complete workshops (registreren, arrangeren, improviseren, akkoordenleer, transcripties, quintencirkeltheorie etc.).

♦ Ook zijn specifieke lessen mogelijk bijvoorbeeld voor het spelen van goede koor- of zangbegeleidingen of juist voor een doelgerichte voorbereiding op het behalen van een (toelatings)examen voor bijvoorbeeld een Conservatorium of juist een (korte of langere termijn)voorbereiding specifiek voor een concours of een auditie.
Ook is altijd de mogelijkheid alle keuzes op dit gebied na verloop van tijd te veranderen en/of aan te passen, zodat er naar wens weer nieuwe doelen gesteld kunnen worden...

  


___EIGEN PHM-
LESPRAKTIJK___

 

LESPRAKTIJK & STUDIO PATRICK HOLLEEDER MUZIEK 2021♦ Lessen duren in de meeste gevallen 1 uur per sessie (bij basisschoolleerlingen -doorgaans tot en met uiterlijk 9 jaar- ook wel 45 minuten mogelijk), maar er zijn ook mogelijkheden voor andere lesduren, al naar gelang uw wensen. 45 minuten is in eigen lespraktijk echter wel het minimum en 120 minuten het maximum per les.

♦ De tarieven voor de diverse verschillende lesvormen staan hieronder vermeld.
Bij les aan huis komt er een meerprijs bij voor de service dat de leraar op jouw eigen locatie komt en daar zit tegelijk ook een (bijdrage in de) reiskostenvergoeding in verwerkt, afhankelijk van de reisafstand voor de docent. Deze meerprijs is minimaal € 2,50 per les.

LET OP: Op dit moment is het vanwege het huidige volle lesrooster NIET meer mogelijk om les aan huis te krijgen. Voorkeur gaat los daarvan sowieso altijd uit naar lessen in deze studio, ook vanwege alle beschikbare apparatuur en mogelijkheden.

♦ Geldt zowel voor eigen lespraktijk als voor les via de Muziekschool Olst-Wijhe: Leerlingen van 21 jaar en ouder betalen volgens de wettelijke verplichting nog 21% BTW bovenop het totale lesgeld. Leerlingen onder de 21 jaar zijn hiervan door de overheid vrijgesteld.

♦ Muzieklessen zijn bij ___Patrick Holleeder Muziek___ in alle gevallen altijd privélessen. Bandcoachinglessen zijn uiteraard met de hele band tegelijk.

♦ De muziekles kan worden opgenomen en als mp3 via de mail verzonden worden om thuis nog eens (terug) te kunnen luisteren.
                                                     
 
__LESPRAKTIJK BIJ DE MUZIEKSCHOOL OLST-WIJHE___Muziekschool Olst-Wijhe, Keyboard- en Pianolessen bij Patrick HolleederVoor meer informatie uitsluitend over zijn lespraktijk georganiseerd bij de Muziekschool Olst-Wijhe:


           Klik hier voor Keyboardlessen van Patrick Holleeder


           Klik hier voor Pianolessen van Patrick Holleeder


Uitsluitend voor zijn lespraktijk ondergebracht bij de Muziekschool Olst-Wijhe gelden andere lestarieven (zie eerstvolgende link bij de lestarieven hier direct onder).

 
De muzieklessen op deze muziekschool zijn minimaal 30 minuten per (privé)les en maximaal 1 uur per les en er zijn 32 lesweken per seizoen verdeeld over doorgaans gemiddeld 10 maanden. Bij om-de-week les zijn er uiteraard 16 lesweken per seizoen.

 Via
de Muziekschool Olst-Wijhe kunnen alléén leerlingen les krijgen, die woonachtig zijn op de lijn Zwolle-Deventer of uiteraard in de gemeente Olst-Wijhe zelf.

 Op deze muziekschool zijn doorlopend nieuwe inschrijvingen mogelijk voor toekomstige nieuwe leerlingen. De lessen op deze school zijn alleen op maandagmiddag en -avond tussen 15.30-22.30 uur in lokaal 13 in 't SPOC in Wijhe.

Om u op te geven, kunt u hier rechtstreeks naar de pagina Contact. Patrick neemt dan per mail contact met u op.
 


 

HIERONDER STAAN DE HUIDIGE LESTARIEVEN VOOR PRIVÉ-LEERLINGEN PER 2022,
INGESCHREVEN IN DE EIGEN LESPRAKTIJK VAN ___PATRICK HOLLEEDER MUZIEK___:

(NB. UITSLUITEND voor de lessen op Muziekschool Olst-Wijhe seizoen 2022-2023 gelden andere tarieven ⇒  Klik hier voor deze tarieven):
  

 

 1 les per week 

 tarief les van 45 minuten

 tarief les van 60 minuten

 tarief les van 120 minuten

 jonger dan 21 jaar 

 € 34,25 

 **€ 45,75 

 geen optie 

 *21 jaar en ouder 

 € 41,50 

   € 55,50

 € 109,00

 
 

 

 

 1 les per 2 weken

 tarief les van 45 minuten

 tarief les van 60 minuten

tarief les van 120 minuten

 jonger dan 21 jaar

€ 36,50

 € 48,75

    € 96,00 

  *21 jaar en ouder

€ 44,25

 € 59,00

 € 116,00

 
 
  

 1 les per 3 weken

 tarief les van 45 minuten

 tarief les van 60 minuten

tarief les van 120 minuten

 jonger dan 21 jaar 

geen optie 

 € 50,00

   € 98,50 

 *21 jaar en ouder

geen optie

 € 60,50 

 € 119,00 

 
 
 
 

 1 les per 4 weken 

 tarief les van 45 minuten

 tarief les van 60 minuten

 tarief les van 120 minuten

 jonger dan 21 jaar 

 geen optie 

 € 51,25

 € 101,00 

 *21 jaar en ouder 

 geen optie 

 € 62,00

€ 122,00

* = lesgeld inclusief 21% BTW
** = het standaard studio(uur)tarief van Patrick Holleeder Muziek ex. BTW

Mede afhankelijk van de reiskilometers en de extra reistijd voor de docent, geldt er bij "les-aan-huis" een meerprijs van minimaal € 2,50 per les (de lengte van de les zelf is hierbij niet van belang).
LET OP: Voor nieuwe leerlingen is het op het moment in deze praktijk NIET meer mogelijk om les aan huis te krijgen. Dus uitsluitend nog les mogelijk in deze studio in WIjk bij Duurstede.
Bovenstaande bedragen zijn per 05.04.2022 gewijzigd en gelden voor nieuwe leerlingen en indexaties die zich bij de huidige leerlingen na deze datum aanmelden.
Op alle tarieven voor lessen die 120 minuten per keer duren zit standaard bij jonger dan 21 jaar per les € 1,50 korting en bij 21 jaar en ouder
€ 2,00 korting PER LES.


 

___STUDIO PATRICK HOLLEEDER MUZIEK___  


Studio ___Patrick Holleeder Muziek___ te Wijk bij Duurstede heeft complete eigen faciliteiten voor het maken van diverse studio-opnames. Ook compleet afgemixte orkestbanden en mastertapes (op CD en/of mp3) voor musicalproducties en koren e.d. worden in deze Studio geproduceerd. Het monteren van audio-, video- & DVD-(montage)producties behoort tot de mogelijkheden van deze Studio, maar uiteraard ook het compleet opnemen en produceren van een CD (vocals en/of kleine ensembles, combo's) vanaf de eerste opname tot aan de hoes.

Er is een apart keukenblokje aanwezig met een volautomatische koffiemachine voor lungo, espresso, cappuccino, latte macchiato en zelfs voor CreamyLatte-recepten voor tussen-de-opnames door. Uiteraard kan er ook thee gezet of een kopje cup-a-soup bereid worden etc...
Alle benodigheden zijn standaard op voorraad. Ook is er een koelkast met diepvriezer permanent beschikbaar. 


UURTARIEF VAN DEZE STUDIO INCL. ENGINEER,
OOK GELDIG VOOR ALLE OVERIGE STUDIO-ACTIVITEITEN (M.U.V. LESPRAKTIJK):
**€ 45,75 EXCL. BTW • In deze Studio wordt gebruik gemaakt van diverse studiomicrofoons (w.o. groot-  en kleinmembraan condensators) van SENNHEISER, CAD, RØDE en BEHRINGER.

• Opnemen en afmixen met de mengtafels van STEINBERG en WHARFEDALE.

• Verder ter beschikking, een KC-versterker van ROLAND (180 Watt) en een YAMAHA Stagepas 500 PA-System (2x250 Watt).

• Er is voor elke muzikant tijdens het opnemen een BEHRINGER BH 470 STUDIO MONITORING HEADPHONE beschikbaar. Deze beschikt over een exceptionele geluidskwaliteit, comfortabel om een lange tijd te dragen en een buitengewoon goede soundisolatie tijdens de opname, waardoor er geen overspraak meer is.
Voor elke muzikant is er een aparte volumeregeling voor de monitor beschikbaar die tijdens het opnemen door de muzikant helemaal zelf kan worden bediend.

• Voor het afmixen wordt ook gebruikt gemaakt van de bij alle professionele studio's als standaardnorm geldende BEYERDYNAMIC DT-770 PRO 250 Ohm Studio HEADPHONE voor een exceptionele soundkwaliteit in de Controlroom om van elke opname ieder detail terug te horen.

5 beschikbare toetsinstrumenten in de studio:

     ►SAMICK Salonvleugel (1.72m),
     ►YAMAHA GENOS Digitale Workstation/Piano 76-toetsen (met o.a. perfecte Fender Rhodes geluid),
     ►YAMAHA 9000 PRO Workstation (76 toetsen),
     ►TECHNICS SX-P50 Digitale Piano (88 toetsen)
     ►HAMMOND XM(C)-1 Digitale Orgelmodule met ingebouwde Lesliemogelijkheden XM(C)-1 met realtime drawbars (zie foto's hieronder).


 

LESPRAKTIJK & STUDIO PATRICK HOLLEEDER MUZIEK


Controlroom STUDIO PATRICK HOLLEEDER MUZIEK

   

 

Keyboardgedeelte STUDIO PATRICK HOLLEEDER MUZIEK

 

Kantoor- & Controlruimte voor het opnemen (voor elke muzikant
is een eigen monitorgeluid instelbaar), het bewerken en afmixen van alle opnames gaat met o.a. topsoftware van STEINBERG & YAMAHA!

 

Digitale YAMAHA Workstations GENOS (ook als digitale piano/fender geschikt) en YAMAHA 9000 PRO keyboard; Hammondmodule XM(C)-1 met realtime drawbars;
Verder is beschikbaar een Digital Piano TECHNICS SX-P50 met gewogen toetsen.


 

 

HET IN OPDRACHT INSPELEN VAN MASTERTAPES/ORKESTBANDEN DOOR PATRICK HOLLEEDER ZELF:

Inspelen van mastertapes/Orkestbanden door Patrick Holleeder

Voor mastertapes-producties/orkestbanden, die door Patrick op VLEUGEL en/of GENOS op verzoek worden ingespeeld,
geldt ook hetzelfde bovenstaande standaard studiotarief van **€ 45,75 excl. BTW voor de eerste 3 minuten van de opname/song.
Daarna is er voor elke volgende minuut dat voor de opname ingaat, een meerprijs van € 8,75 excl. BTW.
Meerprijs voor afleveren als mp3 (in kwaliteit 320 kbps) incl. afmixen € 7,75 excl. BTW.
Meerprijs voor afleveren op CD met label en hoes incl. afmixen € 12,75 excl. BTW.
 

 

LESPRAKTIJK & STUDIO PATRICK HOLLEEDER MUZIEK


Klik hier voor een plattegrond van de locatie van Lespraktijk & Studio Patrick Holleeder Muziek
en/of een routebeschrijving hier naar toe vanaf elke willekeurige locatie in Nederland 

 (zie ook welkomspagina voor plattegrond)


PATRICK HOLLEEDER MUZIEK INGANG 
Voor meer informatie en meer gespecificeerde tarieven van alle mogelijkheden binnen PATRICK HOLLEEDER MUZIEK,
kunt u hier klikken om een contactformulier met uw vragen te versturen 

 


 

Muziek op de achtergrond (beschikbaarheid afhankelijk van browser):
Intro Fascinating Rhythm gespeeld door Patrick Holleeder tijdens UM-Examen, © 2000 Patrick Holleeder Muziek, Wijk bij Duurstede

 

 

Patrick Holleeder Muziek  | info@patrickholleeder.nl
Top